måndag 9 november 2015

En grön jul!




Grönt är skönt, även till jul! Detta stilleben gjorde Fru Vintage förra julen. Allt på bilderna har hon hittat i våra second hand-butiker. Just nu är butikerna fyllda med julsaker så passa på och förnya ditt pynt tills det är dags att plocka fram det vetja! Varför inte köra på en helt ny färg i år!? Julen måste ju inte vara röd. Eller…..?

torsdag 5 november 2015

Världens bästa julklappar.....

.....är ju dom man ger bort eller hur! Vi vill ju alla dessutom hitta något som är personligt och lite speciellt. Det där lilla extra som gör att det märks att man faktiskt tänkt till!
Att handla sina julklappar i en second hand-butik är ju det ultimata på många sätt; klapparna blir garanterat personliga och unika, du handlar miljövänligt och billigare och samtidigt är du ju med och gör en insats för den som inget har. Dessutom stöder du en verksamhet som skapar arbetstillfällen för människor som annars står utanför arbetsmarknaden här i Sverige. Alltså. Hur bra?

Fru Vintage vill samtidigt passa på att tipsa om hur du och din familj kan ge julklappar till utsatta barn i Georgien, Moldavien, Rumänien och Ukraina. Som lilla Irina på bilden. Klicka här och läs hur du går tillväga. Även Vimmelmamman har skrivit om Aktion julklappen.

tisdag 3 november 2015

Återvunnet.......

 
....blogginlägg.... Ungefär vid denna tid förra året, gjorde Fru Vintage ett inlägg om snygg förvaring. Här hittar du det. Ja, för visst är det väldigt snyggt med gamla koffertar och askar istället för plastlådor att förvara prylarna i!