torsdag 17 juli 2014

DIY för semestern!



 Som sagt; Fru Vintage har målat endel de senaste dagarna. Några gamla fina bord, men med sliten och ful bordsskiva, har blivit lite piffade. Visst blev det snyggt!? Det går ju såklart att måla i vilken färg som helst. Varför inte pastellfärger tex.....

Fru Vintage är nöjd med sina nya exponeringsbord. De hade även passat perfekt hemma minsann. Vi får väl se vad det blir för kreativa inslag på semestern som börjar om några timmar..... Ha en solig och glad torsdag mina vänner!

tisdag 15 juli 2014

Koppar och mässing is the thing..

 För några år sedan hade vi nog alla fnyst åt ljusstakar och liknanade i mässing eller koppar. Idag är det verkligen i ropet igen. Visst är det väl märkligt hur allt går i cykler. Inget nytt under solen s.a.s....
 Fru Vintage hör till dem som "köper" trenden och gillart. I rätt miljö vill säga. Ett gäng mässings- eller kopparljusstakar på ett betongbord-snyggt! Eller som på bilden mot en svart bordsskiva eller vägg-snyggt!

Tipset idag är helt enkelt på samma tema som igår; hem och måla en vägg eller ett bord i svart, så får du den rätta kontrasten. Fru Vintage själv målade bords-skivor för glatta livet igår. Dock lämnade hon underredet trärent. Det blev väldigt snyggt!  Bilderna kommer imorgon. Eller en helt annan dag.....
Ha en fin onsdag och glöm inte att tömma second hand-butiker och loppisar på koppar och mässing! Trenden håller även i höst ser det ut som. Om det nu är viktigt med trender vill säga....

måndag 14 juli 2014

Black Walls




 Det kanske är lite fel att längta efter svarta väggar mitt i juli? När solen strålar och man egentligen vill ha färg. Det är bara det att det att svart blir så väldigt effektfullt som bakgrund till alla fantastiska loppis- och second hand-fynd som vi ju alla har fullt upp med att göra på semestern.


Eller varför inte ta och sätta upp alla fyndade småramar på väggen och sedan måla. Effektfullt med vilken kulör som helst...... Ha en fantastiskt vecka! På semester eller inte. Bilder från Pinterest utan bildkälla.

fredag 11 juli 2014

Inredningstips för lada.....

Fru Vintage letar inspiration för att inreda hö-loftet på ladan hemma på gården.
En liten cafe`-och affärsverksamhet vore ju trevligt.......


Bildkälla för 3 bilderna ovan

Eller kanske att hon skulle flytta upp hela boendet.  Och sätta in enorma fönsterpartier mot skogen. SÅ snyggt kök med svart golv och svarta detaljer. Well...... Lets dream on! Bildkälla okänd från Pinterest.

torsdag 10 juli 2014

Utomhusbad!

 Okänd bildkälla på Pinterest.
Okänd bildkälla på Pinterest
Bildkälla okänd på Pinterest

Ett utomhusbadkar är väl något att längta efter i denna underbara värme som råder just nu! Tänk att ligga ute en sen kväll och skvalpa i badet och lyssna på trädsuset. Eller en tidig morgon för all del, med fågelkvitter som enda sällskap. Ja tack! Bildkälla 

tisdag 8 juli 2014

Välkommen till Fru Vintage på Gotland!

 Fru Vintage har, istället för att hyra som många andra vintage-bloggare gör, köpt ett eget stenhus på Gotland. Jajamensan!
 Eller, egentligen är det en hel gård!
Med världens raraste dränghus där hon planerar att öppna öns mysigaste Bed and breakfast.
Rummen har, som ni ser, bästa förutsättningarna för att bli hur fina som helst. Hon tänker att ut med befintliga sängar, in med ett par gamla järnsängar, trasmattor och en fin samling udda speglar tillsammans med den runda som redan hänger där. En söt liten kurvig sammets-soffa får nog också plats. Och någon udda pinnstol att ha bredvid sängen. Det mesta kommer hon såklart att inhandlla här.
 
Frukosten, enbart gjord på närodlade råvaror såklart, kommer man antingen kunna äta på bakgården utanför cafèt.......
.....eller vid ett vackert trädgårdsbord någonstans ute i den lummiga trädgården. Om man inte vill ha den i en fin korg och ta med till någon annan fantastisk plats vill säga.


I det gamla stallet kommer gårdsbutiken att öppna. Där kommer man kunna köpa ekologiska, närodlade blommor och grönsaker, noga utvalda vintage- och second hand-prylar och möbler och endel annat spännande av egen design och tillverkning. Det hela kommer att byggas upp i inspirerande rum och grupper, så där så att man inte kan låta bli att köpa allt!  Ja lite så drömmer Fru Vintage, i sommarvärmen på sitt kontor. Om du vill göra slag i hennes dröm så hittar du gården här.


måndag 7 juli 2014

Gotlandsdrömmen.


Troligen så njuter många av er av en välförtjänt semester just nu. Tack å lov att solen kom tillbaka och strålar på er, oavsett vart ni håller hus. Den ultimata semestern, åtminstone den vi läser om på vintage-bloggarna, verkar även i år, precis som de senaste åren, vara i ett charmigt stenhus på Gotland.  
Där sitter man i sin vippiga 50-talsklänning och smuttar på morgonkaffet med knallröda läppar. Bild från Volang-Linda. Se länk nedan.
Efter det cyklar man runt på fantastiska loppisar och gör galna fynd hela dagarna. Som man såklart plåtar och lägger upp alldeles fantastiska bilder på.Till allmän förtret. För oss som inte alls är på Gotland. Fru Vintage suger dock i sig alla dessa underbara inlägg från Linda, Emma, Elsa och alla de andra, med stort nöje! Dock tänker hon faktiskt dra det hela ännu ett snäpp till. Genom att helt enkelt starta en egen rörelse, just på Gotland faktiskt. Det skall ni få läsa om imorgon. Ha en fin måndag! På semester eller inte.  Bild från Elsa Billgren. Se länk ovan.

onsdag 2 juli 2014

Cafètips och att inreda i grupp...


 Här kommer ett par torsdagstips i all enkelhet; Först ut ett cafè som Fru Vintage minsann kommer att besöka under sin västkustvistelse i sommar! Det ligger "mitt ute i Åkullas vackra Bokskogar" som Sofia uttrycker det.

Sedan ett inredningstips (som varken är nytt här på bloggen eller någon annan stans) efter alla second hand-och loppisbesök under semestern. I princip vad som helst blir snyggt och effektfullt om man placerar det tillsammans i grupp. Eller hur!? Inspirationen ovan kommer ifrån Sveriges mesta lägenhet just nu, iallafall när det kommer till bloggande. (och Fru Vintage är inte sen att hänga på såklart) Blir du sugen att slå till och flytta till Malmö så skynda fynda (?) Budgivningen är tydligen i full gång. Annars kan det nog vara billigare att bara kika in på alla vackra bilder.....
Nästa "inred-i-grupp-inspiration" kommer ifrån Underbara Clara. Alltid vackra bilder och bra tips.
Så ha nu en kreativ torsdag och se till att fika mycket!

Plåt är det nya svarta.



För jämnviktens skull (som kontrast till gårdagens lullull) kastar Fru Vintage in lite plåt- och industrigodis för ögat, så här på kvällskvisten. Karmstolen med skinnsits, glasvaserna och bordslampan fyndade (nåja) hon på Dusty Decos rea i lördags. Ha en fortsatt fin kväll!