onsdag 26 mars 2014

The working spot.














Fru Vintage letar inspiration till en kreativ arbetsplats som skall inredas framöver. Självklart med återvunnen/återbrukad inredning. För det är ju så att det där udda, lagom slitna skapar en självklar inspiration som inte finns i nytt och massproducerat. Ha en fin onsdag hörrni! Bilderna hittade Fru Vintage här.

tisdag 25 mars 2014

Letar du sommarstuga?


Är ditt enda krav kakelugnar....
......och sjöutsikt..... Jamen då kanske du skall slå till på Villa Björkudden! Det perfekta sommarresidenset!

 Nåja. "Visst renoveringsbehov"kommer ju alltid med gamla hus..... Fler bilder på detta kråkslott hittar du här 

måndag 24 mars 2014

 Jamen nu är man ju SÅ sugen att smyga in lite färg i inredningen. Ju mer solen kikar fram, ju mer längtar man efter pasteller och glada färger. Den lilla tavelsamlingen ovan är väl en perfekt början så här i mars. Enkelt att hitta udda, roliga tavlor på vilken second hand-butik som helst. Samla dem sedan i grupp på en vägg så blir det väldigt effektfullt!

 Eller varför inte måla det gamla, slitna köksbordet i en glad färg. Det kommer att få våren att flytta in och förändra hela rummet.
Eller som här där man inte nöjt sig med att bara måla bordet. Stolarna har fått varsin pastellfärg, kuddar i olika roliga färger, tavelramar som målats i glada färger. Fru Vintage favorit på bilden är de vackra tallrikarna på väggen. SÅ charmigt!
 So; lets go wild and crazy this monday! Bilder från Pinterest.

torsdag 20 mars 2014

Helt amazing!

 Jamen VARFÖR var det så mycket snyggare förr!? Vem skulle inte vilja köra runt i en pastellgrön amerikanare lixom? Och glida upp vid en liten söt glass-kiosk som den här....

Fru Vintage hade gärna skuttat fram i en vippig 50-talsklänning på den där charmiga gatan. SÅ fina små butiker! Och sedan rulla hem i en limegrön/svart bil som på bilden. Ja tack!
 Det galna med dessa bilder är att de faktiskt är ett modellbygge! Japp, det är sant! Kolla här vetja! Helt fantastiskt!

onsdag 19 mars 2014

Planerar du för Vintage-bröllop?

I så fall kan du hämta inspiration från flera tidigare inlägg på temat. Bara att ta för sig och sno ideèr från log-bröllopet som Fru Vintage stylade förra sommaren. All in på lantlig vintage-tema; udda porslin, linnehanddukar med monogram, juteväv och enkel sommarblomster! Varsågod!

tisdag 18 mars 2014

Galen i stolar!

 Jamen det är nog ingen överdrift att Fru Vintage är svag för vintage/second hand-stolar! Också. Helst skall de ju vara udda såklart! Som på bilden ovan. Visst är det väl snyggt!
 Eller som här. (tavlorna!)
I vårtider (nåja) kan man ju, med fördel, måla sin udda stolsamling. Varför inte i sol-gult tills den riktiga behagar titta fram lite mer! 
Eller turkost!? Denna glada, karamelliga kulör som garanterat får en på gott humör till morgongröten. Tjoho!
 Att måla hela gänget i päron-glass-grönt är ju inte heller fel. Till det ett bord med brädplank på stålstativ. Jamen visst! Bilder från Pinterest.




söndag 16 mars 2014

Måndag minsann!


 Japp! Då vare måndag igen. En ny härlig vecka ligger framför! Idag skall Fru Vintage skylta med accessoarer i vår butik i Vällingby. Resten av veckan så blir det  bla jobb med ny butik som Läkarmissionen öppnar framöver! Något som ni kommer att höra mer om såklart.
Ha en fantastisk måndag!

fredag 14 mars 2014

Ett gammal franskt skåp.....


 Fru Vintage skulle ju berätta lite om det gamla skåpet som syntes i bakgrunden på bilderna igår. Men så vände hon sig om och fick även en bild på fönstret som hon, nåja, snarare maken, äntligen fick på plats nyligen. Det har hängt med några flyttar och äntligen hittades en bra plats att sätta in det. Senast fick det tjäna som dörr i ett hemma-byggt skåp i köket i en fd bostad. Sedan har det som sagt flyttat med i olika hem, bara för att det är så fint! Inte minst det rostiga handtaget.
 Så till skåpet som Fru Vintage hittade på blocket, i jakt på en fin gammal pjäs som kunder rymma lakan, handdukar o annat. Fint va!? Det är ursprungligen från Frankrike och togs till Sverige genom företaget House Doctor. Fru Vintage köpte det av en man vars fru, precis som hon själv, hade en förmåga att samla på sig lite för många skåp.....
 Skivorna kring nyckelhållen,samt knopparna som sitter som handtag, är tyvärr inte original.  Som ni säkert ser. Fru Vintage har tänkt byta ut dem till något mer passande, men har inte hittat något.
"Dörr-stoppen" ser dock ut att ha hängt med från början. Visst är det svårt att förstå sig på folk som inte låter originaldelarna sitta kvar! Nåja. Imorgon är alla (de flesta) roliga loppisar och second hand öppna runt om i landet. Bara att ge sig ut och fynda ett skåp eller två! Trevlig helg på er!

torsdag 13 mars 2014

Hemma hos en samlare......

 ......ja, för det har ju Fru Vintage till slut fått medge att hon är. En samlare. Hattaskarna får vi ta och titta närmare på i ett annat inlägg, så även skåpet i bakgrunden. Idag skall vi nämligen kika närmare på några av hennes gamla skolplanscher.
För visst ÄR de väl fina!!? Den här är en Frans Svanström. Det verkar varit en riktigt hyvens kille eller hur! Just den här renen sägs vara en av de äldsta planscherna. Kanske någon som vet hur gammal den är?


 Alla de andra 3 är utgivna av Nordstedts. Fru Vintage har försökt hitta tillverkningsår på planscherna, är det någon som vet? Vi kan iallafall konstatera, som vi gjort många gånger förut; att många saker var vackrare förr! Såklart är alla planscher inköpta på Läkarmissionens second hand!

onsdag 12 mars 2014

Fru Vintage på Scandia Biografen


 Här kommer de utlovade bilderna från Fru Vintage insats på Scandia biografen igår kväll! Hon hade fyllt en hel mindre lastbil med skatter från en av våra second hand-butiker. (eller nåja, en budfirma hämtade allt och körde till rätt plats, så just DET momentet slapp hon)
 Gamla vackra Damernas Värld, kaffekoppar och kannor, en oförskämt underbar skrivmaskin......
 antika böcker med skinnpärmar, världens sötaste små skor......

 ......och så vår kändis-tokiga, guldfärgade soffa såklart! Hennes tidigare bekännelser kan du läsa om här.

Sedan var det bara att invänta alla lyssnare till kvällens författarmöte, som i vanlig ordning arrangerades av Books and Dreams. Ett samarbete som vi på Läkarmissionen är väldigt glada för. Bilder från kvällen, och då inte minst på våra nya ambassadörer Andreas Lundstedt, Elaine Eksvärd och Doreen Månsson, kommer framöver! Ha en fin och förhoppningsvis fortsatt solig onsdag!