tisdag 29 maj 2012

Vi bjuder på slitningen!


Tiderna förändras hörrni! På mormors tid var det fult med trasiga kläder,idag betalar vi dyra pengar för maskinslitna jeans och tröjor! Hos oss på Läkarmissionen hittar du både tröjor, jeans, möbler och skor med den rätta slitningen. Prylar och kläder som slitits av livet och tiden, inte av en maskin på en fabrik. Som har en historia. Den kan du föra vidare med mycket kärlek och omtanke. Vi ses i någon av våra butiker!

måndag 28 maj 2012

Vi söker eventpersonal!

I sommar drar vi på Läkarmissionen ut på turnè! Under 3 veckor i augusti kommer vi att finnas ute på gator och torg med vår mobila second handbutik och cafè. Till detta söker vi Eventpersonal! Är det du? Här kan du läsa mer, se kontaktuppgifter och skicka in din ansökan. Bråttom, bråttom eftersom vi redan börjat med intervjuer!

fredag 25 maj 2012

Bröllop i helgen?

Imorgon är det dax för årets mest vigseltäta lördag! Dessutom gifter vi oss, i detta land, som aldrig förr. Så chansen är stor att just du skall gå på bröllop imorgon! Va kul! Festklänning, kostym,skjortor, halsband,skor och väskor. Vi har ALLT du behöver i våra butiker! Du slipper dessutom risken att komma i samma festklänning som någon av de andra gästerna. Att handla second hand är att handla unikt OCH billigt! Själv köpte jag mig ett par ursöta, mörkblå, mockaskor till ett utav sommarens bröllop. För 20 kronor. Nästan pinsamt billigt. Så hav tröst om du inte hittat kläder och accessoarer till festen imorgon; vi har lördagsöppet i alla våra butiker! Med önskan om en trevlig bröllopshelg!

torsdag 24 maj 2012

Älska skelett!

Nåja, iallafall älska lampskelett! Det är ju väldigt rätt just nu med "avklädda" lampskärmar. Du kan antingen köpa dem dyrt i en inredningsbutik eller lampaffär. Eller så kan du fynda dem för nästan inga pengar alls i någon av våra second handbutiker! Av med tyget och vola! En ny design på lampskärm. Det måste väl ändå vara det enklaste DIY man kan tänka sig!? (för oss som egentligen inte vet;DIY är en förkortning av "Do it your self" och är väl typ ett mordernare ord för hemmapyssel, "jag-fixar-biffen-själv".Typ.) Vill man piffa till det hela lite extra så kan man måla "skelettet" i någon passande färg. Bara att köpa en vacker, eller ful, lampskärm och sätta igång!

tisdag 15 maj 2012

Sommarturnè!


 Nu är vi i full gång med arbetet med vår sommarturnè! Under 3 veckor i augusti tar vi Läkarmissionen ut på gator och torg! Med oss har vi vår mobila second hand butik med tillhörande cafè. Håll utkik efter oss så kanske vi ses på ett soligt torg nära dig! Just nu ligger fokus, för våra butiker, på att hitta alla schysta prylar och kläder som du kommer att kunna handla på plats. Vi lovar ett roligt och tilltalande utbud, som är färgkordinerat såklart. Vi ses i sommar!

måndag 14 maj 2012

Tallrikar med konungamotiv....


......vinylskivor, rysk poesi, roliga handväskor, klänningar från 50-talet, udda äggkoppar med båtmotiv, plåtburkar eller porslinshundar. Inget samlarobjekt är för udda för att hitta hos oss på Läkarmissionen. Vi har garanterat prylar och prytlar i våra second hand butiker, som du inte hittar på så många andra ställen!

Årets badmode......

.....är kanske inte just som detta fantastiska exemplar, med dubbla knappar och pliserad kjol......Det är nog rentav så att badkläder inte är det vi säljer mest av i våra second hand butiker. Dock får vi in endel rariteter som den här och liknande. Fin att ha på väggen som prydnad om inte annat!

lördag 12 maj 2012

Udda kaffekoppar; vårens "must have"!



 Alltså; att fru Vintage gillar udda kaffekoppar har ni redan läst. Hon älskar dem också! Finns det något charmigare än att duka upp med söta koppar i olika mönster till våren och sommarens alla kaffekalas!? Troligen inte. Att de dessutom finns i drösvis i Läkarmissionens second handbutiker och kostar nästan ingenting blir ju bara grädden på moset! Förutom att dricka kaffe i dem så finns det en miljard flera användningsområden; som uppläggning till efterrätten, med lite stearin och en veke så blir det en söt "gå-bort-present" i form av ett ljus.

Det finns hur många smarta tips som helst, så lets`återkomma i ämnet framöver! Slutligen så är de ju väldigt fina precis som de är, särskilt om de heter Adam och är designade av Stig Lindberg. Ciao!

torsdag 10 maj 2012

Jeansfrossa idag och alla andra dagar!




Varför betala dyrt för fabrikslitna märkesjeans, när man kan fynda "på-riktigt-slitna" till en spostyver av priset? Dessa bilder är från vår butik i Märsta där vi har en hel avdelning med schysta jeans för alla smaker och storlekar! Vi har jeansfrossa i våra butiker året runt, så välkommen in!